Denne artikel indeholder reklame

Vi har tidligere kigget på træpilleovnen, hvor træpiller erstatter brænde i en ovn. Det er her vigtigt, at man ikke blander tingene sammen og forveksler en træpilleovn med et træpillefyr. Vi vil i den følgende pillefyr test bruge betegnelsen pillefyr eller træpillefyr.
Spare penge med økonomiske pillefyr - Bedre energimærkning med pillefyrEt pillefyr står for opvarmningen af dit hjem; det varmer vandet op på samme måde som et olie- eller gasfyr.

Store huse kan sagtens få leveret varme og varmt vand ved hjælp af et pillefyr. Forskellen til olie- eller gasfyret består i, at du fyrer med træpiller fabrikeret af sammenpressede træspåner og savsmuld.

Hvad er et pillefyr

Pilleovnen har en del tilfælles med en almindelig ovn, hvor der fyres med træpiller, mens et kombinations-fyr, også kendt som et stokerfyr, minder mere om pillefyret; der kan med andre ord både fyres med træpiller og med brænde i en brændeovn.

Det er tilførslen af brændsel, der funktionerer anderledes.

Et pillefyr er et varmeanlæg, der er sammensat af forskellige dele (træpille-magasinet, kedlen og brænderen).

Pillerne fyldes i et magasin, hvorfra træpillerne automatisk føres over i brænderen i takt med forbrændingen.

Den indbyggede blæser og røgsuger tager sig af luften til forbrændingen.

Med et fuldautomatisk pillefyr skal du ikke gøre andet end, at fylde træpiller på ved behov. Hvor ofte du skal gøre dette, afhænger af både dit forbrug og størrelsen på pillefyrets magasin.

Hvordan et moderne pillefyr fungerer, afhænger af kedeltyperne:

  1. Brændekedel med akkumuleringstank
  2. Den automatiske pillekedel.

Pillefyret har gennemgået en udvikling, der sikrer dig store besparelser. Det kan dreje sig om adskillige tusinde kroner, når der sammenlignes med traditionelle energikilder.

Før krævede denne energikilde noget besvær, forbundet med påfyldning af mange træpiller, rengøring og asketømning. Sådan er det imidlertid ikke mere.

I dag kræver det mindre vedligeholdelse, lige så snart et pillefyr er monteret og installeret. Et nyt pillefyr er i dag, for langt de flestes vedkommende, fuldautomatisk, hvilket gør dit arbejde en del nemmere.
Her kan du få et hurtigt overblik over pillefyrene i denne guide:

Pillefyr(Klik for at læse mere)VirkningsgradVarmeydelse kWTil Butik (Alle links under her er reklame)
Langå pillefyr (Bedst til prisen)91%17-47 kWtil-butik-knap-lilleReklamelink
Blackstar+ 1095%12 kWtil-butik-knap-lilleReklamelink
ATMOS 20kW90%20 kWtil-butik-knap-lilleReklamelink
Blackstar+ 2595%23 kWtil-butik-knap-lilleReklamelink
RTB kedel 1092,4-93,9%11 kWtil-butik-knap-lilleReklamelink
Pellux 20089,1%20 kWtil-butik-knap-lilleReklamelink
RTB kedel 3094%30 kWtil-butik-knap-lilleReklamelink
RTB kedel 8094%80 kWtil-butik-knap-lilleReklamelink

Mindre og mindre vedligeholdelse af dit pillefyr

Det traditionelle fyr med pille-kedel skal gøres rent manuelt og tilses med jævne mellemrum. Asken efter forbrændingen samles i en skuffe, der tømmes cirka hver 14. dag.

Til denne pillefyr-type hører semi-rens, der holder fyret fri for aske. Ellers skal semi-rensesystemet gøres grundigt rent ca. én gang om året som del af serviceeftersynet.

Med en påmonteret røggasføler, kan du holde øje med, hvornår kedlen skal renses.

De nye automatiske pillefyr er opbygget på næsten samme måde som det traditionelle olie- eller gasfyr.

Her gælder det, at kedlen, brænderen og brændkammeret rengøres mindst en gang årligt.

Behovet for rengøring er afhængigt af træpillernes kvalitet. Desto bedre kvaliteten er, desto mindre skal der gøres rent.

Pillefyr med fuldautomatisk rensesystem

Forskellen til den traditionelle model har med det fuldautomatiske rensesystem at gøre.

Det arbejde, der er tilbage, med drift og vedligeholdelse handler primært om tømning af askeskuffen to til tre gange årligt; der skal fortsat fyldes træpiller i magasinet.

Fyret kører med sommerstyring, så fyret på denne tid af året kun starter, når der skal produceres varmt vand.

Når pillefyret er en god investering har det ikke mindst at gøre med, at du på lang sigt kan halvere din varmeregning, når du sammenligner driftsudgifterne ved pillefyr med udgifterne ved olie- eller gasfyr.

Selve investeringen i pillefyr tjener sig hurtigt ind igen pga. besparelserne. I mange tilfælde er fyret tjent hjem på 2 til 4 år.

Tilskud, besparelser og priser på pillefyr

Vi vil i det følgende sondere markedet for pillefyr i Danmark. Alle de pillefyr vi præsenterer her, kan drage nytte af tilskudsordningerne, og du kan i øvrigt spare en del på dine varmeudgifter, ved at gå over til et træpillefyr.

Du kan læse om energitilskud, besparelserne og priserne ved brug af pillefyr, i bunden af denne artikel.

Var det en pilleovn du ledte efter, så kan du tage et kig på vores pilleovn test.

Langå pillefyr (Bedste pillefyr til prisen)

Langå pillefyr

Langå pillefyr 17 kW


Er du på jagt efter et funktionsdygtigt og højtydende pillefyr, så du kan få effektiv opvarmning af din bolig og samtidig kan spare på varmeregningen?

I så fald bør du læse med her. Vi giver dig en udførlig anmeldelse af dette effektive Langå pillefyr og fremhæver pillefyrets kvaliteter og egenskaber.

Det vil sige al den vigtige information, der er nødvendig for at kunne afgøre, om pillefyret passer til netop dine behov og din bolig.

Vi vurdere dette pillefyr til at være et af de bedste, hvis ikke det bedste pillefyr til prisen. Om det er også er det bedste pillefyr for dig, afhænger udelukkende af dine behov og krav til et nyt pillefyr.

100% driftssikkerhed og super høj ydeevne

Ønsker du ikke at gå på kompromis med hverken høj kvalitet, ydeevne eller driftssikkerhed? Alt dette er du garanteret med et Langå pillefyr.

Pillefyret er udviklet og produceret af DBVVS, som igennem 18 år har erfaring med smart, effektiv og energirigtig opvarmning af boliger.

Faktisk får du en virkningsgrad på hele 91%, og du kan spare cirka 50% på varmeregningen i forhold til olie og naturgas.

Det betyder blandt andet, at pillefyret gennemgående er produceret af slidstærke og modstandsdygtige kvalitetsmaterialer, der lever op til de højeste krav og standarder på markedet.

Du får således et pillefyr, der er udviklet til at tåle daglig brugspraksis, og som holder i lang tid.

Pillefyret kommer uden kedelrør eller turbolatorer, og systemet kan derfor køre uafbrudt i helt op til 1-2 måneder uden egentlig rengøring.

Kort sagt: Langå Pillefyr er en langtidsholdbar og solid investering, der giver massevis af brugsværdi og energi for pengene.

Brugervenligt design til nem betjening og rengøring

En af de største kvaliteter ved Langå pillefyr er, at det er udviklet specifikt med øje for det brugervenlige og smarte design.

Kedlerne er stærke og solide og afspejler ekstremt høj driftssikkerhed, så du ikke behøver bekymre dig om pludselige nedbrud og driftsstop.

Det brugervenlige design kommer yderligere til udtryk ved, at pillefyret er super nemt at rengøre og vedligeholde, hvilket sikrer længere levetid.

Det skyldes blandt andet de to store døre, som hurtigt kan åbnes og giver gode rengøringsbetingelser.

Betjeningspanelet er logisk, overskueligt og intuitivt opbygget, hvilket gør pillefyret let at håndtere og indstille, uden at det kræver teknisk snilde.

Det digitale display medfører desuden, at du nemt kan aflæse informationer.

Optænding foregår automatisk med en el-tænder, og du skal desuden ikke bøvle med tilslutning bagtil, hvilket gør det muligt at placere pillefyret helt op ad væggen efter ønske.

Altså et brugervenligt og praktisk pillefyr, der ikke optager for meget plads og som let kan monteres.

Du kan få dette Langå pillefyr i flere forskellige typer og modeller med tilsvarende forskellige størrelser.

Vælg mellem følgende størrelser (her angivet i bredde, højde, dybde og kW):

  • Langå 17 kW: B44 x H116 x D44,5 cm – 17 kW
  • Langå 27 kW: B44 x H116 x D54,5 cm – 27 kW
  • Langå 34 kW: B54 x H116 x D71,0 cm – 34 kW
  • Langå 47 kW: B63 x H116 x D81,0 cm – 47 kW

Du kan således altid finde en model, der matcher netop dine behov, og som passer perfekt ind i din kælder eller andre rum i boligen.

Specifikationer

  • Nem at rengøre
  • Blæseren holder brænderhovedet helt fri for slagger
  • Modulerende luftregulering
  • Inkl. snegl og slange
  • Let og overskueligt betjeningspanel med digitalt display
  • Høj virkningsgrad 91%.

 

Til Forhandler

Reklamelink

 

Blackstar+ Fumus 10 pillefyr med brænder og V16 styring

Blackstar+ pillefyr 10 kW

Blackstar+ 10 pillefyr kedel med brænder og V16 styring

Denne model er virkelig effektiv. Virkningsgraden ligger på 95 %.

Virkningsgraden er som sagt et tal (i procent) der indikerer, hvor meget energi, man kan trække ud af et kilo træpiller.

BS+ 10 har undergået en produktudvikling, der er ensbetydende med, at modellen er udført i et enkelt og stilrent design.

BS+ 10 leveres med en brænder og V16 styring samt en 7″ LCD skærm med mulighed for Wifi styring.

Indbygget snegl og sjælden tømning

Askeskuffen lever op til standard m.h.t. indhold. Den indeholder aske fra 2000 – 3000 kg. træpiller så du behøver ikke at skulle tænke på hyppig tømning.

Modellen har en indbygget snegl, der automatisk befordrer asken ud i askeskuffe.

M.h.t. sommerkørsel er BS+ 10 mere optimal og mere økonomisk pga. en lille vandmængde i kedlen kombineret med en hurtigere opvarmning. Retardaren er nem at ryste i kedeltoppen, fordi de lodrette røgvendere befordrer, at asken ender nede i bunden af kedlen.

Brænderen er udstyret med kompressor-rens som standard (ekskl. kompressor). Ekstraudstyr i form af kompressor samt O2 sensorer kan tilkøbes. O2 sensorer garanterer den optimale forbrænding, fordi de tilpasser luft/brændselsforholdet, mens fyret kører.

Specifikationer

  • 7″ LCD skærm
  • Wi-Fi
  • Kompressorrens på brænderen (ekskl. kompressor)
  • 13 udgange
  • Askeudtag som standard
  • Askekomprimering (Askeskuffe kan indeholde mellem 2000 – 3000 kg. træpiller)
  • V16 styring med vejr-kompensering
  • VVB
  • Timer styring
  • Solvarme styring

Ekstra udstyr:

  • Silence kompressor
  • O2 sensorer

Tilkøbsmuligheder:

  • Blackstar+ silo 280
  • Blackstar+ silo 380
  • Lambda sonde Denso

 

Til Forhandler

Reklamelink

ATMOS træpilleunit 20kW

ATMOS pillefyr 20kW

ATMOS pillefyr 20kW

ATMOS pillefyr er en solid kedelserie med en række fordele.

Man bemærker straks, at pillemagasinet er mindre og mere kompakt i sin opbygning. Hertil kommer, at unit’en er nem at rengøre, fordi man kan komme til fra forsiden af fyret.

Modellen har et stort brændkammer, en indbygget røgsuger og en rørvarmeveksler med indbygget retarder-rens.

Det er muligt at eftermontere et vakuum-pille transportsystem.

Som set i forbindelse med andre pillefyr er virkningsgraden meget høj; her er den over 90 %, hvilket siger noget om, hvor meget energi man får for hver kilo forbrændte træpiller.

Specifikationer

  • Lille og kompakt opbygning med integreret pillemagasin
  • Enkel rengøring fra forsiden
  • Stort brændkammer
  • Rørvarmeveksler med indbygget retraterens
  • Mulighed for eftermontering af vakuum-pilletransport
  • Høj virkningsgrad over 90%
  • Indbygget røgsuger

 

Til Forhandler

Reklamelink

 

Blackstar+ 25 pillefyr kedel med brænder og V16 styring

Blackstar+ pillefyr 25 kW

Blackstar+ 25 pillefyr kedel med brænder og V16 styring

Pillefyret leveres færdigsamlet inklusiv brænder med kompressor-rens, så du ikke behøver at tænke på monteringsomkostninger.

Igen er der tale om et særdeles effektivt fyr med en virkningsgrad ved lav effekt på 92,9 % og ved høj effekt på 95%.

BLACKSTAR PLUS er indrettet med version 16 styring.

BlackStar pillefyr med Wifi

Pillefyret er fremstillet med Wi-Fi; du kan med andre ord oprette dig i skyen (”Stoker Cloud”).

Dette giver dig muligheden for at følge og styre fyret online, også når du ikke er hjemme.

Brænderen er integreret i kedlen med et standardiseret askeudtag; dette betyder, at asken fra de afbrændte træpiller komprimeres, så der bliver plads til mere aske.

Du skal med andre ord ikke påregne at skulle tømme så mange gange.

Kedlen er effektiv og let at rense. Den kan problemfrit udbygges med kompressorrens af brænder, kedel og iltstyring.

Alt hvad der kræves her, er en kompressor-tilslutning. (Kompressoren skal tilkøbes). Hertil kommer kompenseringen for vejret der også styres, styring af VVB, Timer styring og solvarme styring.

Specifikationer

  • 7″ LCD skærm
  • Indbygget Wifi
  • Indbygget kompressorrens i brænderen (inkl. kompressor)
  • 13 udgange
  • Askeudtag som standard
  • Askekomprimering (Askeskuffe kan indeholde aske fra mellem 2000 – 3000 kg. afbrændte træpiller)
  • V16 styring med vejkompencering
  • VVB styring
  • Timer styring
  • Solvarme styring

 

Til Forhandler

Reklamelink

 

RTB kedel 10 kw med V16 styring, brænder, kompressor og iltstyring

RTB kedel 10 kw

RTB kedel 10 kw med V16 styring, brænder, kompressor og iltstyring

RTB V16 er en del af en produktserie, der fås fra 10 til 80 kW. RTB+V16 er et overkommeligt pillefyr, hvor du trods alt får en del for pengene.

Med i prisen hører meget standardudstyr.

Det er f.eks. muligt at koble pillefyret til internettet; ved hjælp af en app kan du overvåge fyret på din mobil, når du ikke er hjemme.

”Stoker Cloud” er en ekstra service, hvor man via en hjemmeside kan overskue det hele som grafer og historik.

Du kan læse temperaturerne og foretage vejrkompensering, ligesom du kan holde dig ajourført med software og de nyeste funktioner ved hjælp af opdateringer.

Det er muligt at koble flere trådløse skærme sammen.

Lydløst RTB pillefyr med høj virkningsgrad

RTB pillefyrets “low noise” kompressor sikrer et næsten lydløst pillefyr, og du kan vælge/tilkøbe en pillesilo enten dimensioneret som 120 kg eller som 220 kg, 320 kg. eller 400 kg.

Asketømning besørges kun for hver 2000 – 3000 kg. træpiller

Virkningsgraden ligger bestemt i den høje ende, også sammenlignet med andre pillefyr. Den nominelle virkningsgrad er 93,9 % (lavdrift: 92,4 %).

I det daglige passer fyret stort set sig selv. Faktisk er der så lidt arbejde med fyret, at det eneste man skal gøre er, at fylde træpiller på regelmæssigt. Teknologien i det topmoderne fyr klarer selv det meste af arbejdet i hverdagen.

Kedlen køre på en lille vandmængde, hvilket er ensbetydende med hurtigere varme og en optimal og økonomisk sommerkørsel.

RTB 10 kW er nem at sætte op. Den leveres fiks og færdig, så alt hvad du skal gøre er at koble den på i stikkontakten.

Husk at du kan få energitilskud.

Specifikationer

  • Automatisk/trinløs tilpasning af pilleforbrug. Dette yder den optimale og mest økonomiske drift uafhængigt af årstid/forbrugsmønster
  • Kompressor-rens af brænder og kedel
  • Effektiv rensning af kedel/brænder med trykluft
  • Askeudtag
  • Askekomprimering forlænger perioderne mellem asketømning
  • Brugervenlig og problemfri opvarmning
  • Silence kompressor
  • Færdigsamlet + testet fra fabrikken
  • Røgvender lodret monteret
  • Vejrkompensering
  • VVB priotet

 

Til Forhandler

Reklamelink

Pellux 200 pillebrænder sæt 20 kw med silo, snegl, vvb prioritering, vejerkompensering, suge/trækblæser og touch styring

Pellux 200 pillebrænder sæt 20 kw

Pellux 200 pillebrænder sæt 20 kw med silo, vvb prioritering, vejerkompensering, suge/trækblæser og touch styring

Der er flere fordele forbundet med en Pellux 200 pille-brænder.

Som med andre pillefyr har vi igen en meget høj virkningsgrad på grund af det stående konvektionssystem, der giver en høj og jævn virkningsgrad.

Den automatiske rensning af røgkanalen og brænderskålen sikrer, at du kan minimere den tid, du bruger på rengøring.

Den opløftelige låge til pille-brænderen gør pasningen endnu nemmere.

Askeskuffen er veldimensioneret, og den store frontlåge gør rengøring og service til en leg.

Inspektionsglas i frontlågen til forbrændingskammeret gør det nemmere at justere forbrændingen.

Udover at være effektiv og nem tager den sig ganske elegant ud. Kabinettets grå, pulverlakerede stålplade og det påmonterede digitale display indikerer, at her er der virkeligt gået i detaljen med det hele.

Husk at læs om energitilskud til dette pillefyr hos forhandleren.

Specifikationer

  • Frontpanelet åbnes fremad på en måde, så alle el-tilslutninger bliver let tilgængelige.
  • Brænderen er modulerende fra 6-20 kW.
  • Pellux 200 Touch’s kedel er specielt udviklet med mineraluld, hvilket giver et lavt varmetab.
  • Virkningsgraden for denne model ligger som ved andre pillefyr omkring de 90 %.
  • Standardudstyr:
  • 1 Stk. Pillebrænder.
  • 1 Stk. silo.
  • 1 Stk snegl.
  • Vejerkompensering
  • Varmtvandsprioritering
  • Suge/trækblæser
  • Buffertankstyring
  • Ekstraudstyr:
  • Iltstyring
  • Elpatron 3 kw til 230 volt er forbedret.
  • Internet – Estima-net

Tilkøb:

  • Pellux 100 iltstyring
  • Estima-Net til Pellux

 

Til Forhandler

Reklamelink

RTB kedel 30 kw med V16 styring, brænder, kompressor og iltstyring

RTB kedel 30 kw

RTB kedel 30 kw med V16 styring, brænder, kompressor og iltstyring

RTB V16 indgår i en serie, der fås fra 10 til 80 kW. De forskellige niveauer for energi muliggør, at der findes en løsning til private boliger og bygninger til erhvervsformål.

Pillefyret er udviklet med henblik på at tage hensyn til både skorstenen og stadig have den maksimalt opnåelige virkningsgrad.

Kedelserien kan opnå den høje virkningsgrad på max. 94 %.

Med en kedel på 30 kW får du et prisbilligt pillefyr, og alligevel følger der en del standardudstyr med i røverkøbet.

Pillefyr på nettet med app

Som en finesse skal det fremhæves, at du kan holde øje med pillefyret ved hjælp af en app og internettet.

Det hedder ”Stoker Cloud” og dette muliggør udover, at du kan tjekke fyret selv, når du er ude at rejse, ekstra service i form af grafer og historik, temperaturaflæsning og vejrkompensering samt opdateringer på softwaresiden.

Fyret leveres med en 7″ LCD skærm og Wifi.

Ydermere er der en timerfunktion og et VVB prioritets-system indbygget Det hele er nemt. Alt hvad du skal gøre er at logge på Stoker Cloud App’en på din smartphone, og vupti er alle dine data navigable online.

RTB pillefyret er fremstillet med en “low noise” kompressor, der udmærker sig ved at være næsten lydløs.

Mulighed for ekstra silo

Du kan vælge et ekstrakøb af en silo på mellem 120, 220, 320 eller 400 kg påfyldning af piller. RTB 30 kW er selvrensende.

Askekomprimeringen er yderst effektiv; perioderne for hvornår, der skal tømmes askeskuffe, forlænges. Den vertikalt monterede røgvender sikrer, at asken ender i bunden ved automatisk rensning med trykluft.

Modellen leveres med V16 styring, iltstyring, brænder og ”Silence kompresser”. Den effektive rensning med en støjsvag kompressor garanterer den teknisk set optimale rensning af kedel og brænder.

Nu om dage kører vi med automatiserede kedler, og det gør det en god del lettere at varme med pillefyr. På samme tid får du en hurtigere opvarmning pga. en lille vandmængde i kedlen.

Mindre vandmængder skaber en langt mere effektiv og økonomisk drift, og dette også i forbindelse med sommerkørsel. Husk energitilskud.

Specifikationer

  • RTB er produceret i Danmark og er et 100 % dansk produkt
  • Alle kedler er testet inden de forlader fabrikken
  • Lavtemperatur drift ned til 40 °
  • Tømning af aske kun for hver 2-3000 kg. Afbrændte træpiller
  • Wifi + mulighed for StokerCloud
  • Energiklasse A+

Komfort og drift

  • Automatisk/trinløs tilpasning af kW-/pilleforbrug. Dette sikrer at der altid er den mest optimale drift året rundt
  • Automatisk rens af kedel og brænder med trykluft
  • Silence kompressor (Støjsvag kompressor)
  • Den effektive askekomprimering forlænger perioderne for hvornår der skal tømmes askeskuffe
  • Billig at installere
  • Nem at betjene
  • Lodret monteret røgvender. Sikrer asken ender i bunden ved automatisk rensning med trykluft
  • 7″ LCD skærm
  • Vejrkompensering
  • VVB prioritet styring
  • Timer funktion

Tekniske data

  • Vægt: 179 kg
  • Højde: 1055 mm
  • Bredde: 652 mm
  • Dybde: 862 mm
  • Vandindhold: 48 L
  • Askebeholder: 38 L
  • V16 styring
  • Fremløb/Retur/Påfyldning: ¾”
  • Skorsten: 130 mm

 

Til Forhandler

Reklamelink

RTB kedel 80 kw med V16 styring, brænder, kompressor og iltstyring

RTB kedel 80 kw

RTB kedel 80 kw med V16 styring, brænder, kompressor og iltstyring

RTB V16 indgår som sagt i en serie der spænder fra en kedel på 10 kW til 80 kW.

RTB pillefyret kan derfor tilpasses de fleste private hjem, samt små og mellemstore virksomheder med forskellige rumfang.

Pillefyret er udviklet med hensyntagen til skorstenen, uden at det går ud over virkningsgraden (op til hele 94 %).

RTB V16 er fabrikeret på baggrund af årelange erfaringer, en håndværksmæssig kunnen og en avanceret produktudvikling.

Alle dele, lige fra kedel til styring, er udviklet og fremstillet i Danmark, hvilket er din sikkerhed for kvalitet, holdbarhed og design.

Fuldautomatisk pillefyr – Alt i en enhed

Systemet er opbygget som en sammentrængt installations- og brugervenlig kedelenhed med det hele samlet i en og samme enhed.

Dette indebærer, at kedel, pillebrænder og pillesnegl fungerer som én integreret enhed på ned til 50.9 cm i bredden.

Styringen foregår via LCD skærmen på 7″ (version 16 styring) eller Wifi. Styringen er app-baseret, hvilket muliggør, at det hele kan reguleres og overvåges ved hjælp af en sekundær tablet eller smartphone. Anlægget skal blot være online, hvilket klares nemt trådløst.

RTB V16 har en lang række af indbyggede standard-komponenter og software, der bl.a. kører den fuldautomatiske anlægsdrift, en lang række features og den minimale vedligeholdelse.

Der kan opnås energitilskud. Læs mere hos forhandleren.

Specifikationer

Teknisk data:

  • Ydelse: 13,6 – 45,8kW
  • Vægt: 390 kg
  • Højde: 1318 mm
  • Bredde: 816 mm
  • Dybde: 1115 mm
  • Styring: V16
  • Skorsten: Ø150
  • Vand beholdning: 78 L
  • Askeskuffe: 60 L
  • Udløb: 1”

Standard:

  • 7” LCD skærm.
  • Indbygget WIFI.
  • Autorens af brænder.
  • Autorens af kedel.
  • Aske udtag.
  • Aske komprimering.
  • Silence kompressor.
  • O2 styring.

Kan tilkøbes:

  • Vejrkompensering styring.
  • VVB prioritet styring.
  • Timer styring.
  • Solvarme styring

 

Til Forhandler

Reklamelink

Pillefyr eller pilleovn

Det er væsentligt at gøre sig klart, at der m.h.t. afbrænding af træpiller skal skelnes mellem træpillefyret og træpilleovnen. Forskellen på de to forklares i hovedsagen ved omfang og ydeevne.

Et pillefyr med en kedel dækker det store varmebehov, der typisk svarer til, hvad der årligt forbruges af et oliefyr (3.000 liter olie eller mere).

Overordnet set udfylder pillefyret samme funktion som f.eks. centralvarme med oliefyr m.h.t. rumopvarmning og opvarmning af brugsvand.

Et træpillefyr består af:

  • Træpillelager
  • Træpillemagasin
  • En brænder
  • En kedel
  • Askebeholder og askeudtag
  • System til regulering af brændsels- og lufttilførsel
  • Røgafgang og skorsten.

Pilleovnen derimod er dimensioneret til en mindre bolig, et sommerhus eller et el-opvarmet hus uden et vandbåret varmesystem.

Principielt er tale om en brændeovn, der anvender træpiller som energikilde. Nogle ovne kan også fyres op med brænde; de fleste er dog beregnet til træpiller.

En pilleovn består af:

  • Magasin
  • Snegl
  • Brændkammer

Mere avancerede pilleovne minder dog om pillefyret, fordi de har en snegl til fremføring af pillerne, ligesom de har termostatstyring, fjernbetjening og elektrisk tænding. Nogle har en blæser for den korrekte tilførsel af luft.

Pillefyr priser

Ifølge Bolius.dk kan din besparelse, ved at gå over til økonomiske pillefyr, løbe op til hele 60 procent, af omkostningerne forbundet med at varme op, ved hjælp af et oliefyr. Taler vi om elvarme, løber det helt op til ca. 70 procent.

Det kan dermed ret hurtigt blive til, at selve besparelsen finansierer prisen på et pillefyr.

Har du den nødvendige likviditet, kan investeringen betales tilbage med besparelsen, i løbet af ca. 2 til 4 år, hvis du erstatter elvarme, et olie- eller gasfyr med et pillefyr.

Selve prisen på pillefyr svinger meget. Det drejer sig både om ydelse, holdbarhed og effekt, når priserne på pillefyr bliver fastsat.

Det er klart at et pillefyr der har en større ydelse, er dyrere at producere, og derfor bliver den endelig pris på fyret, selvfølgelig også højere sammenlignet med prisen på et billigt pillefyr med en lavere ydelse.

Når det er sagt, så er det også på sin plads at tilføje, at prisen på dit pillefyr hurtigt kan blive tjent hjem igen, i form af den bedre virkningsgrad, som der også er nævnt længere oppe, sammenlignet med billige pillefyr.

Hvor hurtigt du tjener prisen hjem på dit pillefyr anhænger af hvilken varmekilde du skifter fra.

Virkningsgraden for nye pillefyr på markedet, er de senere år er blevet markant bedre. Virkningsgraden er det procentuelle udbytte af det, der afbrændes.

Når et spritnyt pillefyr gennemsnitligt har en virkningsgrad på 80 til 90 procent betyder det, at ydelsen for 1 kg træpiller ligger på mellem 4 og 4,5 kWh/årligt.

Her er det værd at notere sig, at f.eks. 1 liter olie har en virkningsgrad på ca. 10 kWh varme, mens en 1 kubikmeter gas yder ca. 11 kWh – i begge tilfælde så med meget lavere virkningsgrader og hermed også en meget lavere energieffektivitet.

Økonomiske pillefyr

Hvilket pillefyr du skal vælge handler i høj grad om dit behov.

Hvad er din nuværende varmekilde?

Skal pillefyret være en solitær varmekilde eller har du også en sekundær varmekilde, som f.eks en brændeovn?

Hvor stor er din bolig?

Vil du spare penge over tid og gå efter det mest økonomiske pillefyr eller vil du hellere spare mange penge her og nu og købe et billigt pillefyr?

Har du behov for et lille eller stort pillefyr?

Når du har fundet svaret på disse spørgsmål, kan du tage det næste skridt, og vælge det rette pillefyr til dine behov.

Besparelser, selv ved udskiftning af gammelt pillefyr til nyt

Du kan spare en mange penge selv, når du skifter et ældre pillefyr ud med et nyere, dog med en længere tilbagebetalingstid end de 2 til 4 år i forbindelse med udskift elvarme, olie eller gasfyr Virkningsgraden påvirkes af flere ting.

Der kan være tale om kvaliteten af pillefyret, pillernes kvalitet eller om pillefyret er tilstrækkeligt vedligeholdt og serviceret.

Er der ikke taget hensyn til dette, påvirker det virkningsgraden negativt. Dit forbrug af træpiller bliver derfor højere.

Bolius.dk har regnet på varmeudgifterne i et standard parcelhus fra 60’erne eller 70’erne, hvor varmeforbruget udgør 18.100 kWh.

Disse 18.100 kWh er omregnet til de enheder som opvarmningsformen benytter.

Sammenlignet med fjernvarme, forskellige varmepumper, naturgasfyr og et gammelt og et nyt oliefyr ses det klart at træpillefyret er det mest økonomiske både hvad den årlige varmeudgift angår og hvad varmeudgiften over en 10 årig periode angår (afskrivninger og drift vedligeholdelse medregnet).

Tilsvarende har voresvilla.dk foretaget sammenlignende beregninger af forskellige former for opvarmning af et parcelhus fra 1973-1978, der er på 150 kvadratmeter.

Forbruget er sat til 110 kWh pr. kvadratmeter, eller 16.500 kWh for hele huset.

Resultatet af regnestykket falder klart ud til træpillefyrets fordel.

Her kan du hvordan du kan rense dit pillefyr

Skal du have lidt ekstra hygge i stuen om aftenen, kan du kigge på vores brændeovn test eller på vores guide til biopejse.

Tilskud til pillefyr

Tiltag der sigter mod at fremme udbredelsen af grønne teknologi kan opdeles i tilskuds- og fradragsordninger.

For det første er der tilskuddene fra energiselskaber, der omfatter tilskud til rådgivning, renovering og/eller udskiftning af eksisterende varmeanlæg. Faktisk kan de fleste energirenoverende tiltag nyde godt af denne ordning.

Det er imidlertid vigtigt at holde sig for øje, at ikke alle tiltag er omfattet af ordningen. Tilskuddet er bestemt af, hvor meget energi du sparer, hvad du får lavet, og hvilket energiselskab du søger hos.

Hvis du vælger at skifte et ældre centralvarmeanlæg ud og erstatte det med et pillefyr, kan du få et tilskud til udskiftningen.

Den energipolitiske målsætning er den, at energiselskaberne skal medvirke til at sørge for, at Danmark sparer mest muligt på CO2-udledningen.

Energiselskaberne skal opfylde målsætninger fra Staten, som de skal leve op til hvert år. Din rolle som forbruger er, at du motiveres af tilskuddet, som du søger hos et energiselskab. Du belønnes for at nedbringe dit CO2 udslip målt i kWh.

Som antydet varierer tilskuddet alt efter, hvilket energiselskab du søger hos. Det kan svinge på mellem 20 øre/kWh og 37 øre pr kWh

Den energibesparelse, du får ved f.eks. at udskifte dit gamle udtjent oliefyr med visse forskellige pillefyr, kan energiselskabet derefter indberette til Energistyrelsen.

For det andet er der selve håndværkerfradraget, hvor du kan trække arbejdsløn til energirenoveringer og klimatiltag fra i skat. Her er det en god ide at søge direkte på Told og Skats hjemmeside. F.eks. kan du få fradrag for at skifte din gamle brændeovn ud, med en mere energieffektiv varmeform.

Du kan bruge begge ordninger på samme tid og til samme renovering.

I denne video kan du se hvordan du, med lidt kreativitet, kan gøre det nemt for dig selv